Theater over Theater Voorstelling over theater van 50 minuten

In deze voorstelling staat het medium theater zelf centraal. 
Op humoristische wijze maken de leerlingen kennis met het fenomeen theater.

In uiteenlopende scènes komen verschillende facetten aan bod. 
Zo wordt Shakespeare geïntroduceerd, komen de beroemde 5 w´s voorbij en passeren alle basisprincipes van acteren de revue: inlevingsvermogen, schakelen, schijn/werkelijkheid en het gebruik van verbeelding.

In de wervelende finaleshow van het fictieve programma Actor Factor gaat de jury op zoek naar de beste acteur van Nederland. Wie van de 4 kandidaten wint die felbegeerde hoofdprijs: de hoofdrol in de nieuwste film van regisseur Steven Verhoeven. De kandidaten krijgen van allerlei opdrachten te vervullen op het gebied van theater. 

Lees hieronder verder en bekijk de trailer...

Neem contact op!

cjp-acceptant

026-7440020 | 06-28622464

boekingen en informatie

Doelgroep

1 tm 6 vmbo, havo, vwo, gym.

Duur

55 min.

Aantal leerlingen

Max 100 (in overleg uit te breiden naar 150)

Speelplek

Aula, gymzaal, theater.

bekijk hier de trailer

...heeft de Gooische Fleur genoeg in huis om de jury te verleiden? Of valt het publiek meer voor de straatkwaliteiten van rapper Mike? Geeft de ervaring van moeder Ans de doorslag of wordt het toch Glenn die al een soapster is? Wie zal er winnen?!

De voorstelling kan gezien worden als een eerste kennismaking met theater of als een aanvulling / vervolg op de theater- lessen. Het overkoepelend thema in de voorstelling is 'hoe kijk ik naar theater'. Centraal staat schijn en werkelijkheid.

Met deze voorstelling 'theater over theater' hoopt ROET bij te dragen tot een onvergetelijke theaterervaring die de leerlingen inzicht geeft in de werking van het medium en hen tevens voor een heel leven enthousiast maakt.

 

Begeleidend materiaal:
Naast achtergrondinformatie over de voorstelling bevat het begeleidend materiaal spelopdrachten en een aantal vragen. Hiermee kunt u zich met de leerlingen voorbereiden op de voorstelling. Ook kunt u kiezen voor verdieping door middel van een nabespreking of aanvullende theaterworkshops die u bij ROET kunt boeken.

Reacties

Karin Söhngen, OSG de Meergronden, Almere

Dank voor je mail. Onze leerlingen waren heel positief over de voorstelling! Ook de collega's die meegingen als begeleider hebben erg genoten.

Katrien Howeler, Vianova College, Utrecht

"Echt, ik werd de hele vrijdagmiddag plat gebeld door collega's die helemaal hyper waren omdat het zo geweldig was! Wij vinden jullie echt helemaal top!!! Dank jullie wel voor de geweldige middag!"

Wilda Kobes, Cultuur in school, Sinderen

"De school was ook zeer tevreden, de voorstelling voldeed perfect aan het doel waarvoor deze ingehuurd was: leerlingen een beeld en ideeen geven om hierna een eigen voorstelling te kunnen maken."

Marielle Dijkstra, Ubbo Emmius Stadskanaal, locatie Maarsdreef

"Ik wilde je toch even laten weten dat wij heel blij waren met de voorstelling! De leerlingen waren bere-enthousiast en hebben genoten. Bedankt voor de goede samenwerking en hopelijk kunnen we volgend jaar weer met jullie in zee gaan!"

Yvette van den Berg, Revius College, Wijk bij Duurstede

Actor Factor was een enorm succes. Ik heb deze grote groep leerlingen nog nooit van begin tot eind zo geboeid meegemaakt. En dat is echt dankzij de kwaliteit van de show en de spelers, heel erg geslaagd! Ik kijk uit naar eventuele nieuwe samenwerkingen in de toekomst."