Ouderavondgesprekken Net dat steuntje in de rug

"Ja maar juffrouw, als een ander kind hem toch kauwgum geeft…" "Ik hoor van u geen goed doordacht behandelingsplan…" "Effe voor de duidelijkheid: alle kinderen vinden jou veels te streng!" Zelfs voor de meest doorgewinterde leraar is het soms een crime om een goed oudergesprek te voeren.

Deze workshop zoomt in op de communicatie tussen ouders en de leerkracht. Hoe zorgt u ervoor dat het gemeenschappelijke doel - het belang van het kind - voorop blijft staan? Realiseert u zich tijdens het gesprek dat het een tweezijdig proces is. Heeft u goede voorbeelden bij de hand? Was u voorbereid op ongebruikelijke reacties, ook bij uzelf? Voorgaande vragen en ter plekke ingebrachte casuïstiek vormen de leidraad voor deze praktische en belevingsgerichte communicatieworkshop.

Op speelse maar soms ook confronterende wijze, wordt u voorgespiegeld wat u oproept en of u daarmee ook bereikt wat u voor ogen had. De collega's die aanwezig zijn bij de workshop hebben ook ieder zo hun eigen aanpak. Daar mag u vrijelijk van 'jatten' voor eigen gebruik. Zodat u, ondanks de bezuinigingen, toch met een rugzakje ideeën naar huis kunt.

Neem contact op!

026-7440020 | 06-28622464

boekingen en informatie