Filmdag meer dan 250 filmpjes online

Toen we 2,5 jaar geleden begonnen met onze filmdag, hadden we nooit kunnen bedenken dat de filmdag zo'n groot succes zou worden.

We hebben inmiddels maar dan 1350 filmpjes online gezet op ons eigen roettube kanaal. Elke filmdag krijgt zijn eigen website met een unieke inlogcode, zodat de filmpjes van de filmdag in een veilige omgeving bekeken kunnen worden en niet overgeleverd zijn aan de grillen van het openbare internet

Alleen de deelnemers van de filmdag kennen de inlogcode.

De filmpjes blijven er een jaar staan. De filmpjes online zetten is een gratis services die ROET verleent wanneer scholen de filmdag inhuren. 

De combinatie van leerlingen met nieuwe media in aanraking brengen, het kunnen kiezen uit verschillende genre's, het stimuleren van de creativiteit in combinatie met een heuse Oscar uitreiking, blijkt vele scholen aan te spreken. Ook hebben een aantal scholen weer een (maatschappelijk) thema verbonden aan de filmdag.

Tevens hebben scholen er weer voor gekozen om aan de filmdag een PR moment te verbinden door ouders uit te nodigen voor de premiere van de filmpjes!

ROET is in staat om te monitoren hoevaak de filmpjes bekeken worden.

Wanneer de filmpjes online staan, meestal al meteen de dag na de filmdag, zien we dat deze heel goed worden bekeken. We ervaren dat de leerlingen ze ook massal laten zien aan vrienden en familie.

De makers van het filmpje dat dit jaar het meest bekeken is - Pay Back - gaan we binnenkort verrassen met een leuke attentie. Wordt vervolgd.

Lees hier in dit item welke filmpjes het meest bekeken zijn. 

Lees ook hier de recensie's van scholen die de filmdag hebben afgenomen.

Bekijk de trailer van onze filmdag: